Smartare knäck!

På dan' före dopparedan' är det perfekt att ägna kvällen åt att baka mysig knäck med familjen. Det brukar vara ganska kladdigt när man gör knäck men i år, med hjälp av Ernst, gjorde jag en mycket enklare knäck. 
 
Ingredienser:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 3 dl strösocker
  • 25 gram smör
  • ca 75 gram hackad mandel 
  • ströbröd
  • 1/2 tsk bakpulver 
  • Minst 90 knäckformar
Hur gör man?
  1. Låt gräddde, sirap, socker och smör koka ihop i en tjockbottnad kastrull. Det ska koka på högvärme tills det att blandningen är 120-127 grader Celsius. Ju lägre grader desto mjukare blir det. Det tar runt 20 minuter att koka upp knäcken. 
     
  2. Medans kan man ställa fram minst 90 knäckformar. Häll lite ströbröd i botten och sedan lite mandel på. Ströbrödet i botten gör att inte pappret fastnar i knäcken. Om man även har i mandeln blir det senare lättare att klicka ut knäcksmeten. 
     
  3. Sedan ska man göra kulprovet (häll några droppar av smeten i kallt vatten och se om de stelnar till kulor. Då är de klara.) 
  4. Häll knäcksmeten på en kanna. Det blir mycket lättare att hälla dem i formarna då. Tänk på att smeten är jättevarm. 
  5. Häll i formarns och låt stelna. Sedan är det bara att njuta av en god jul! 
Knäckiga hälsningar!
/Halu


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

halusijo.blogg.se

En blogg om hur man skapar billigt och miljömedvetet. Alla skaparsugna mysiga människor titta hit!

RSS 2.0