Smarrig äppelpaj!

Vem älskar inte äppelpaj?
 
Jag har alltid haft en kärlek till äpplen i alla dess former: äppelmust, äppelpaj, äppelmos, mammas äppelgryta, potatissallad med äpplen i mm. Det kan helt enkelt inte bli för mycket. När jag gick och handlade hittade vi billiga äpplen i en enkilospåse. 
 
Därför ska jag dela med mig av mitt smulspajrecept. Eftersom jag och min familj, speciellt min pappa, äter väldigt mycket så gjorde jag en stor paj. Det går minst lika bra att göra en liten paj genom att göra halva satsen av receptet. 
 
 
Ingredienser:
  • 3 dl ekologiskt havregryn
  • 3 dl ekologiskt vetemjöl
  • ca 5 matskedar socker, beroende på hur söt man vill ha den + att strö över äpplena. 
  • 200 gram smör, 
  • 1 kg billiga äpplen
  • kanel
Ett tips! Servera med ekologisk vispgrädde som vispats ganska lös och som du sedan tillsatt
 vaniljsocker. Mums!
 

 
 
 
Så här enkelt är det:
    1. Sätt på ugnen på 225 grader. 
    2. Mät upp smöret och smält det i en kastrull.
    3. Ha i de resterande ingredienserna till smuldegen. Det vill säga: havregryn, mjöl och ca 5 matskedar socker. 
    4. Skala äpplena och skär dem i valfri storlekt. Gärna med en äppelskärare (se bilden).

 
 






                 5. Strö på socker och kanel. 
 
                6. Strö över smuldegen och se till att den täcker hela pajen. 
 
                7. Grädda i mitten av ugenen i ca 45 minuter. 

  1. Pajiga hälsningar!
  2. /Halu
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

halusijo.blogg.se

En blogg om hur man skapar billigt och miljömedvetet. Alla skaparsugna mysiga människor titta hit!

RSS 2.0